جاسمین با خواصی شگفت انگیز

چای جاسمین فروشگاه ماسالاشاپ

چای جاسمین یک چای معطر است که به طور سنتی با ترکیب برگ های چای سبز با شکوفه یاس ساخته می‌شود.

تاریخچه

چای جاسمین در طول سلسله مینگ، به محبوبیت زیادی میان چینیها رسید. چای جاسمین برای اولین بار در استان فوجیان چین تولید شد. چای جاسمین اولین بار در اواخر دهه ۱۸۰۰میلادی وارد اروپا شد.

طعم مطبوع، بوی شیرین و عطر خاص ان حس لذت فراوانی را به دنبال دارد. در حالی که جاسمین به طور عمده با چین ارتباط دارد، اما منشا آن از منطقه خاورمیانه، به ویژه ایران است.

اعتقاد بر این است که معرفی گیاه یاس به چین از طرف ایران بوده و از طریق هند در طول سلسله هان (۲۰۶ قبل از میلاد تا ۲۲۰ میلادی) صورت گرفته‌است.

چای یاس در سراسر قرن پنجم مورد استفاده بوده‌است. اما گل یاس در این کشور کشت گسترده‌ای تا زمان سلسله چینگ (۱۶۴۴-۱۹۱۲) نداشته‌است.

در زمان سلسله چینگ بود که صادرات چای به مقادیر زیاد به غرب آغاز شد.

چای یاسمن در سراسر جهان رشد کرده و به عنوان بومی در ایران، پاکستان، افغانستان و مناطق هیمالیا شناخته می شود.

امروزه چای یاسمن تا حد زیادی در آسیا به خصوص هند تولید می شود و چین به عنوان کشتکار اصلی است.

 

برای تهیه حدود یک کیلوگرم عصاره جاسمین ، تقریباً ۱۰۰۰ کیلوگرم گل جاسمین مورد نیاز است. از گل های جاسمین در بیوتراپی و صنعت عطرسازی نیز استفاده می شود.

علم آرو‌ماتراپی (رایحه درمانی)

از عطر گل جاسمین برای کاهش ضربان قلب ، تسکین اعصاب و بهبود خلق و خو و از بین بردن استرس و افسردگی استفاده می شود.

همچنین می توان از عطر جاسمین برای تسکین علائم یائسگی مانند سرگیجه، گٌر گرفتگی، درد، بی خوابی و سردرد استفاده کرد.

می توان از مخلوط چای سبز با جاسمین برای مبارزه با بیماری های قلبی ، جلوگیری از بروز سرطان، بهبود گردش خون، تسکین درد، درمان سردرد، سرفه و روماتیسم استفاده کرد.

آنتی اکسیدان های موجود در جاسمین از طریق مبارزه با رادیکال های آزاد، از بروز سرطان و انواع بیماری ها جلوگیری می کنند.

افزایش متابولیسم

نوشیدن چای سبز با جاسمین موجب افزایش متابولیسم و سطح انرژی بدن می گردد و این امر به کاهش وزن کمک اساسی می کند. نوشیدن چای جاسمین از جذب چربی و کلسترول نیز جلوگیری می کند.

برخی از مزایای شگفت‌انگیز دمنوش یاسیا همان دمنوش یاسمین را معرفی خواهیم کرد. این خواص چای یاس را نادیده نگیرید و در عین حال بکوشید از آن‌ها نهایت استفاده را ببرید.

چای جاسمین، فروشگاه تخصصی ماسالاشاپ

خواص جاسمین

• رفع استرس و افسردگی
• جلوگیری از سکته قلبی
• جلوگیری از سرطان
• کمک به بازیابی اعتماد به نفس
• مرطوب کردن پوست
• بهبود عادات خواب
• بهبود گردش خون و جلوگیری از ایجاد لخته های خونی
• سم زدایی از بدن
• تقویت سیستم ایمنی
• کاهش فشار خون بالا
• کاهش کلسترول
• تنظیم عملکرد کلیه ها
• تقویت بینایی
• حمایت از سلامت رحم
• کاهش علائم یائسگی
• سرکوب رشد سلول های سرطانی
• بهبود متابولیسم
• کاهش چربی های بدن
• خاصیت آنتی اکسیدانی
• خاصیت تقویت قوای جنسی
• خاصیت ضد عفونی کننده و ضد باکتریایی
• درمان مشکلات تنفسی
• کمک به هضم
• کاهش وزن
• کاهش علائم سرماخوردگی و آنفلوانزا

۱- مبارزه با باکتریها

این چای نه تنها کمر به مبارزه با باکتری‌های بد می‌بندد، بلکه به بدن در ساخت باکتری‌های خوبی کمک می‌کند که در هضم غذا موثرند.

۲- کاهش وزن

امروزه همه به دنبال یافتن رمز کم کردن آسان و سریع وزن هستند. چای جاسمین  می تواند افزودنی خوبی برای هر رژیمی جهت کاهش وزن باشد.

آنتی اکسیدان چای متابولیسم را افزايش می دهد. افزایش راندمان موجب می شود، فعالیت شما موثرتر باشد و بدنتان فراوری موادمغذی راسريعتر انجام دهد.

متابولیسم کارامدتر به کاهش وزن کمک می کند، البته مصرف چای به تنهایی فایده ندارد و می بايست همراه سایر تکنیک های لاغري استفاده شود.

این چای حاوی ترکیب‌هایی است که قادر به سوزاندن چربی‌ها و در نتیجه کاهش وزن هستند. این کار توسط افزایش میزان سوخت و ساز بدن صورت می‌گیرد که کمک می‌کند چربی‌ها را با سرعت بیشتری بسوزانید.

بررسی اخیر نشان داده است افرادی که چای سبز یاسمین می‌نوشند، سریع‌تر از دیگر افراد می‌توانند وزن خود را کاهش دهند.

۳ -خواص آنتی اکسیدانی

شاید قابل تحسین ترین جنبه چای یاسمن، مقادیر بالایی از آنتی اکسیدانها در نوشیدنی خوشمزه و دلپذير باشد. مهمترین آنتی اکسیدان موجود در چای یاسمن، کاتچین است.

چای جاسمین معمولابه چای سبز اضافه می شود، اما بسته به نوع چای که یاس کنار آن قرار می گیرد، ماهیت آنتی اکسیدان ها متفاوت میشود.

برای مثال چای سیاه سرشار از تیوفلاوین است وچای سبز کاتچی ندارد.
آنتی اکسیدان های بدن عوامل آسیب زننده یا رادیکالهای آزاد عامل بیماری و ضعف سیستم ایمنی را شناسایی و نابود می کنند.

همانطور که پیشتر اشاره شد کاتچین آنتی اکسیدانی است که اکثر استفاده کنندگان چای بدنبال آن اند. چرا که در جلوگیری از بیماری های مهم بدن بسیار کلیدی اند.

۴- آروماتراپی یا رایحه درمانی

گل یاسمین دارای ویژگی‌های درمانی است و در آروماتراپی نیز بسیار موثر واقع می‌شود.

تحقیقات منتشر شده در مجله اروپایی روانشناسی کاربردی نشان می‌دهد که استنشاق این گل به تنهایی باعث کاهش ضربان قلب فرد شده و اثر آرام بخشی بر روی فعالیت‌های عصبی و خلق و خوی او دارد.

۵–پیشگیری از سرطان

چای سبز حاوی مقادیر بالای آنتی اکسیدان است که خطر ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهد. این به آن دلیل است که آنتی اکسیدان به رادیکال‌های آزادی که در بدن شما شکل گرفته و می‌توانند سبب ابتلا به سرطان شوند، حمله می‌کند.
سرطان یکی از بیماری های مزمن همه گير در جهان است، بنابراین هر آنچه که به پیشگیری از سرطان کمک کند، بسیار مورد توجه قرار می گیرد. براساس مطالعات، مصرف چای مانند چای یاسمن می تواند به جلوگیری از سرطان کمک کند.

انواع چای سبز که از یاسمن درست شده است حاوی پلی فنول اپیگالوکاتکین گالات EGCG است و خواص پیشگیری از سرطان دارد. پلی فنول هايي مانند EGCG خط حیاتی دفاعی در برابر رادیکال های آزاد و دیگر عوامل سرطانی در بدن است.

چای سبز یاسمن از ریسک سرطان سینه، سرطان ریه و خیلی از بیماری ها کم می کند. علاوه بر افزودن EGCG به سيستم، عناصر چای سبز تکثیر آنزیم های خطرناک موجود در سلول های سرطانی را مهار می کند.

براساس یک مطالعه منتشر شده در مجله آمریکایی تغذیه بالینی، epigallocatechin gallate ممکن است از آسیب های DNA توسط رادیکال های آزاد محافظت کند پلی فنول چای همچنین می تواند مانع از تکثیر سلولی می شود و به نوبه خود سرعت پیشرفت سلول های جهش یافته را کاهش می دهد.

اگر شما چای یاسمین را با پایه چای سیاه استفاده می کنید، هنوز می توانید اثرات سرطان مبارزه کنید. چای سیاه یاسمین دارای سطوح بالای تئوفلاوین است که مطالعات نشان داده است می تواند رشد سلول های سرطانی را مهار کند و حتی می تواند سلول های جهش یافته را نیز از بین ببرد.

۶- ضد پیری

همچنین رادیکال‌های آزاد در عملکرد بهبود و جوان سازی پوست اختلال ایجاد می‌کنند. پس دیگر مزیت آنتی اکسیدان این است که از این موضوع پیشگیری می‌کند و سرعت روند پیری را کاهش می‌دهد.

چای جاسمین دارای مقادیر زیاد آنتی اکسیدان است و با رادیکال‌های آزاد شکل گرفته در بدن مبارزه می‌کند. رادیکال‌های آزاد به شکل‌های زیادی باعث آسیب به بدن می‌شود و روند پیری را تسریع می‌کند.

همچنین نشان داده شده است که آن‌ها رابطه ای با گسترش سرطان در بدن دارند. با کاهش این رادیکال‌های آزاد در بدن، شانس ابتلا به سرطان نیز کاهش می‌یابد.
همچنین آنتی اکسیدان نقش با ارزشی در کند کردن روند پیری بازی می‌کنند.

۷- تنظیم گردش خون

ثابت شده که چای گل یاسمین برای بهبود گردش خون بسیار مفید است. بدین ترتیب، این چای می‌تواند از بروز حوادث پزشکی مانند انسداد عروق، ترومبوز، صدمه به مغز و لخته شدن خون جلوگیری میکند.

۸- سلامت قلب

چای گل یاسمین به عنوان کاهش دهنده کلسترول و چربی‌های بد موجود در بدن شناخته شده است. علاوه بر این، می‌تواند از تشکیل کلسترول بد و اضافی نیز جلوگیری کند.

این کار به طور طبیعی باعث کاهش شانس ابتلا به بیماری‌های قلبی و سکته مغزی می‌شود.

حفاظت از سلامت قلب

برای افرادی که سابقه بیماری قلبی دارند،چایی یاسمین( جاسمین) می تواند کمک بزرگی به جلوگیری از مشکلات بعدی کند.

کاتچین موجود در چای یاسمن فاکتور اساسی در مهار کردن اکسیداسیونLDL، پس از اکسیده شدن،کلسترول بد در عروق ملتهب می شود. التهاب عروق می تواند منجر به حمله قلبی یا سکته مغزی شود.

کاتچین موجود در چای فرایند اکسیداسیون را مهار می کند، بنابرين فشارخون و سطح کلسترول کاهش می یابد و از ناراحتی های مزمن مانند بیماری قلبی پیشگیری می کند.

۹- رهایی از استرسو سلامت روان را بهبود می‌دهد

این نوع چای همچنین می‌تواند به عنوان یک عامل ضد افسردگی عالی عمل کند. در نتیجه، چای یاس برای کسانی که از یائسگی،ترس، افسردگی پس از زایمان، سطح پایین اعتماد به نفس، پارانویا و غیره رنج می‌برند، مفید است.

هنگامی‌ که فرد دمنوش یاس را بو می‌کند، بدن او نوعی از مواد شیمیایی را آزاد می‌کند که به طور طبیعی او را آرام کرده و خلق و خوی‌اش را بهبود می‌دهد. دمنوش یاس همچنین در ارتقای آگاهی و هوشیاری روانی موثر است.

این دمنوش در طب سنتی به عنوان یک محرک بسیار موثر استفاده می‌شود.
این مورد هم یکی دیگر از مزایای دمنوش یاسیا چای یاس برای سلامتی است که بسیاری از مردم در جهان آن را امتحان کرده و به نتایج مثبتی هم دست پیدا کرده‌اند.
گل یاس در طول تاریخ برای رهایی از استرس و به عنوان ماده ای ضد افسردگی استفاده می‌شده است که به دلیل ویژگی‌های درمانی فوق‌الذکر آن است.

به همین دلیل است که این گل‌های اشک بودا باعث ایجاد احساسی شگفت انگیز در فرد می‌شوند.

۱۰- پیشگیری از سرما خوردگی

ویژگی‌های ضد ویروسی و ضد باکتری موجود در چای گل یاسمین باعث پیشگیری از سرماخوردگی و آنفولانزا می‌شود.
استفاده از این چای در طول دوران بیماری نیز باعث سرعت بخشیدن به روند بهبودی شما می‌شود. برخی حتی معتقدند که قرقره کردن چای یاسمین نیز می‌تواند از بروز بیماری پیشگیری کند، اما من دلیل این کار را نمی‌فهمم زیرا این چای بسیار خوش طعم است. پس آن را بنوشید!
چای گل یاسمین دارای ویژگی‌های ضد ویروسی و ضد باکتری است که به پیشگیری از سرماخوردگی و آنفولانزا کمک می‌کند.

اعتقاد بر این است که قرقره کردن چای یاسمین نیز می‌تواند از بروز بیماری پیشگیری کند. استفاده از چای گل یاسمین همچنین باعث بهبودی سریع‌تر این بیماری می‌شود.

۱۱- بهبود عملکرد دستگاه گوارش و پیشگیری از بیماری التهابی روده (IBD)

افزودن چای جاسمین به برنامه غذایی عادی می تواند موجب بهبود گوارش شود و از سرطان دستگاه گوارش جلوگیری کند. کاتچین موجود در چای جاسمین تاثیرات مثبتی بر سلامت بدن علی الخصوص سيستم گوارشی دارد.

کاتچین آنتی اکسیدان های بین سلولی را فعال می کند و با آنزیم های گوارشی مسئول روده سالم تعامل مستقیم دارد.

بیماری التهابی روده یک وضعیت پزشکی است که شامل نفخ و درد در روده بزرگ می‌شود.

مطالعات نشان داده‌اند که در واقع چای سبز به کاهش علائم دو نوع بیماری التهابی روده و همچنین بیماری کرون[۱] کمک می‌کند.

۱۲-کنترل دیابت

چای سبز ابزار ارزشمندی در مبارزه با دیابت است.

توانایی متابولیسم گلوکز مکانیزم اساسی است که موجب بیماری های دیابتی می شود.

نوشیدن چای سبز/یاسمن می تواند تاثیرات منفی دیابت بر سروم پروتئین ها را معکوس کند. این عمل می تواند برای افراد ديابتی نقش تنظیم کنندگی داشته باشد و برای افراد عادی نقش پیشگیری کننده دارد.

۱۳- آرتریت و درد مفاصل را درمان می‌کند

یکی از خواص چای یاس برای سلامتی که باید بدانید و سپس سعی کنید از آن بهره‌مند شوید، کاهش درد و ناراحتی‌ همراه باآرتریت و درد مفاصل است.

در واقع، خواص ضد التهابی موجود در دمنوش یاس می‌تواند با مهار اکسیژن‌سازی سلولی به کاهش التهاب و تورم کمک کند.

۱۴-برای پوست فایده دارد

یاس ماده‌ای است که به طور گسترده‌ای در بسیاری از لوازم آرایشی و همچنین محصولات مراقبت از پوست به کار می‌رود. روغن معطر یاس حاوی خواص ضد باکتری، ضد ویروسی و ضدعفونی‌کننده است.

در نتیجه، می‌تواند به حذف جای باقی مانده از آکنه، ترک پوست، و درمان زخم‌ها کمک کند. عصاره و روغن یاس در عین حال می‌توانند به مرطوب کردن و افزایش حالت کشسانی پوست، محافظت از پوست در برابر آسیب و کاهش خشکی آن کمک کنند.

علاوه بر این، دمنوش یاس یک تونر عالی صورت هم محسوب می‌شود.
تنها کاری که باید انجام دهید این است که ۱ قاشق چایخوری از این چای یایک چای یاس کیسه‌ای را در ۲۴۰ میلی‌لیتر آب دم بگذارید.

سپس، کمی صبر کنید تا دمنوش خنک شود و آن را با استفاده از یک تکه پنبه روی پوست‌تان بمالید. برای به دست آوردن نتایج رضایت‌بخش، این روش درمانی را چند بار در هفته تکرار کنید.
در واقع، بهبود سلامت پوست نیز از مزایای دمنوش یاسی ا چای یاس است که می‌توانید همیشه از آن بهره‌مند شوید

۱۵-تولید انسولین را در بدن تنظیم می‌کند

هنگامی‌ که پای خواص چای یاس به میان می‌آید نباید توانایی آن را برای تنظیم تولید انسولین فراموش کنید.

نوشیدن دمنوش یاس به طور منظم می‌تواند خطر ابتلا به دیابت را کاهش بدهد. خواص یافت‌شده در دمنوش یاس می‌تواند به تنظیم میزان قند و همچنین تولید انسولین کمک کند.

علاوه بر این، دمنوش یاس قادر است در کاهش سطح قند خون افراد مبتلا به دیابت موثر باشد

۱۶- اوضاع خواب را بهبود می‌دهد.

افرادی که از مشکلات خواب رنج می‌برند، اغلب در به خواب رفتن دچار دشواری‌هایی هستند. دمنوش یاسیا چاییاس کمک می‌کند تا سیستم عصبی خودگردان را آرام کنید، بنابراین سبب می‌شود که خواب آرامی داشته باشید.

در واقع، این نیزیکی از بهترین مزایای دمنوش یاسیا چاییاس است که باید بکوشید از آن بهره‌مند شوید.

۱۷- برای سلامت دهان و دندان فایده دارد

دمنوش یاس برای سلامتی دهان و دندان چندین فایده دارد. مصرف دمنوش یا چای یاس می‌تواند از پوسیدگی دندان جلوگیری کند، بیماری‌های لثه را درمان کند، پلاک دندان را از بین ببرد و بوی بد دهان را کاهش دهد.

خواص یافت‌شده در دمنوش یاس می‌تواند باکتری‌ها را در دهان بکشد و التهاب را کاهش دهد. مصرف منظم دمنوش یاس می‌تواند پلاک را حذف کند، اسیدیته‌ی بزاق را کاهش ‌دهد و رشد باکتری در دهان را کنترل کند.

بنابراین، این دمنوش یک درمان عالی برای کرم‌خوردگی محسوب می‌شود. به منظور جلوگیری از پوسیدگی دندان، دمنوش یاس را به طور روزانه بنوشید یا از این چای برای شستشوی دهان به مدت ۵ دقیقه است.

۱۸-تقویت انرژی

همانطور که گفته شد، چای یاسمن از چای واقعی مانند سبز، سیاه و سفید به عنوان پایه استفاده می کند. چای واقعی چای است که با استفاده از برگ گیاه Camellia sinensis ساخته می شود که به طور طبیعی شامل کافئین می شود.
بنابراین محتوای کافئین چای یاسمن می تواند بسته به اینکه چای واقعی به عنوان یک پایه استفاده می شود متفاوت است، اگرچه به طور کلی چای سبز شایع است.

یک فنجان چای سبز حاوی حدود ۳۵ میلیگرم کافئین است در حالی که یک فنجان قهوه حاوی حدود ۹۵ میلی گرم است.
تعویض از قهوه تا چای یاسمن میتواند مصرف کافئین خود را کاهش دهد در حالیکه همچنان به شما کمک می کند که این افزایش بیش از حد را در طول روز انجام دهید. کافئین چای یاسمن می تواند به شما کمک کند تا بهتر تمرکز کنید و بمانید.

 

تهیه تنظیم:

گروه تحریریه ماسالاشاپ

نفیسه حسینی نامی

 

منابع و ماخذ:

 

۱-https://shop.cupandleaf.com/products/jasmine-green-tea-with-flowers

 

۲-https://www.teaforte.com/teanotes/the-history-of-jasmine-tea

۳-https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3236106/

۴-Yang CS, Wang X, Lu G, Picinich SC. Cancer prevention by tea: animal studies, molecular mechanisms and human relevance. Nat Rev Cancer. 2009;9:429–۳۹٫ [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]

۵-https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2213453015000555

۶-Food Science and Human WellnessVolume 4, Issue 4, December 2015, Pages 133-146MonthanaWeerawatanakornaWei-LunHungbMin-HsiungPancShimingLibDaxiangLidXiaochunWandChi-TangHob

۷-D. Heber, Y. Zhang, J. Yang, et al.

Green tea, black tea, and oolong tea polyphenols reduce visceral fat and inflammation in mice fed high-fat, high-sucrose obesogenic diets

  1. Nutr., 144 (9) (2014), pp. 1385-1393

۸- http://yon.ir/KyakY

۹_ https://rastineh.com/what-do-you-know-about-jasmine-tea-yasmine-tea-properties/

۱۰- http://yon.ir/K6SaP

 

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Join Waitlist We will inform you when the product arrives in stock. Please leave your valid email address below.